Menu uitklappen

Meer likes, views & shares voor PGGM

Opdracht

PGGM heeft Refresh Media gevraagd een webpagina te ontwikkelen die het mogelijk maakt om werknemers in de sector 'Zorg en Welzijn' te bedanken voor de fantastisch geleverde zorg. De basis vormt een film die het dankbare werk in de sector weergeeft. Deze film moet zo veel mogelijk 'views' krijgen en zoveel mogelijk gedeeld worden via Socaile Media. De eisen van de opdracht:

  • Centraal in het concept staat de film
  • De film kan worden doorgestuurd via e-mail
  • De film kan worden gedeeld op Facebook, Twitter en LinkedIn
  • Mogelijkheid om de PGGM-Leden Facebook pagina te liken
  • De gehele campagne moet meetbaar zijn: aantal bezoekers, views van het filmpje & shares
  • Binnen 1 jaar tijd meer dan 24.000 'views' bereiken

Plan

Om zoveel mogelijk 'views' te genereren is het van groot belang dat de film zoveel mogelijk gedeeld en dus verspreid wordt. Door de film vorm te geven als postkaart, wordt het geheel visueel aantrekkelijk en tegelijkertijd wordt daarmee het doorstuur-effect vergroot.

Om het 'zorg voor elkaar gevoel' en de gezellige eindjaarssfeer uit te stralen is het belangrijk dat de applicatie een warme en feestelijke uitstraling krijgt. Belangrijk is dat de aankleding van de applicatie niet te overheersend wordt, maar dat deze de film ondersteund.

Uitwerking


Homepagina van de PGGM eindejaarsfilm


Doorstuurpagina van de PGGM eindejaarsfilm


Speciaal ingericht dashboard van Google Analytics om de gewenste statistieken bij tehouden

Resultaat

Binnen twee maanden heeft de video al meer dan 24.000 'views' gehaald. De doelstelling was om dat aantal binnen 1 jaar te bereiken. Zes maal sneller en effectiever dan de resultaten van het jaar daarvoor. Tevens is de film meer dan 300 keer gedeeld via de sociale netwerken.

Werk jij in de zorg? Of ken jij mensen die in de zorg werken en wil je ze bedanken voor hun extra inzet? Of ben je gewoon dankbaar dat er zulke mensen bestaan? Laat de werknemers in de zorg dan weten dat wat zij doen bijzonder is door de eindejaarsfilm van PGGM te delen met al jouw vrienden!