Menu uitklappen

30% meer bezoek dankzij Google Top 10

Tentocamp verhuurt ingerichte tenten in Frankrijk en benaderde Refresh Media om de website te optimaliseren voor zoekmachines. Het resultaat: 30% meer website bezoekers dankzij top 10 vermeldingen in Google en een 40 keer  betere doelconversie.Werkwijze
Refresh Media voerde een analyse uit van de huidige site en concurrenten. Er werd een 0-meting gemaakt van de oude Tentocamp site op basis van de 25 gewenste zoekterm-combinaties. Vervolgens werd inzichtelijk gemaakt wat er verbeterd moest worden aan de techniek/broncode van de site. Het ontwerp van de site is hetzelfde gebleven, alleen de code werd gewijzigd. Nadat de broncode was verbeterd werden de zoekterm-combinaties geoptimaliseerd, mede door tekstuele aanpassingen. Goede teksten en het verwerken van de steekwoorden in combinatie met het optimaliseren van de techniek hebben het mogelijk gemaakt dat Tentocamp.nl binnen zeer korte tijd vindbaar is tussen haar concurrenten. Van alle zoektermcombinaties werd 85% gepresenteerd in de Google top 10. Dit betekent dat Tentocamp vermeld wordt op de eerste pagina die Google presenteert. Het resultaat 30% meer unieke bezoekers en een 40 keer (zie onderstaande grafiek) beter doelconversie sinds de livegang van de geoptimaliseerde website.
Doelconversies geoptimaliseerde zoekwoorden voor en na livegang geoptimaliseerde website
Statistieken doelconversies Google Dashboard. Duidelijk waarneembaar is de livegang van de geoptimaliseerde website.

Wat gaat er aan vooraf?
Voorafgaand aan de optimalisatie moet een campagne gemaakt worden welke is gebaseerd op de visie van de klant. Door de visie/strategie goed in kaart te brengen worden een reeks van zoektermen bepaald welke worden ingezet in de campagne. Tegelijkertijd moeten de broncode (html/css) en teksten verbeterd worden. Met meettools is ook daadwerkelijk te zien wat de resultaten zijn. Refresh Media houdt van concrete bewijzen.Ook beter gevonden worden op bepaalde zoektermen?
Refresh Media maakt graag een offerte voor uw bedrijf. Samen kunnen we een goede, meetbare en betaalbare oplossing bieden. Wij zorgen er voor dat u ook begrijpt hoe het mogelijk is om zelf de campagne te blijven sturen en controleren.

Interesse? Neem contact op en bel 0172 570424 of stuur een e-mail via het contactformulier.

Klik hier en doe de gratis test!