Menu uitklappen

Polderpromotie met een grote 'P'

In Aarlanderveen staan 4 unieke molens. Deze behoren tot de enige molens ter wereld die nog in serie werken. Dankzij de Stichting Molenviergang Aarlanderveen wordt deze molenviergang in stand gehouden. Weinig mensen zijn op de hoogte van de geschiedenis van de polder en de molens. Vanwege het 50 jarig jubileum van de stichting is het ontstaan van de polder ten westen van Aarlanderveen en de molens vastgelegd in een boekje getiteld “Water Wind & Wiekens”. 


website: www.molenviergangaarlanderveen.nl

Het boekje met DVD is verkrijgbaar via de site www.molenviergangaarlanderveen.nl, welke ontwikkeld is door Refresh Media. Ook de fotografie, die verwerkt is in de website, nam Refresh Media voor haar rekening en sponsorde bovendien een groot deel van het project.


Fotografie www.molenviergangaarlanderveen.nl door Refresh Media

Hollandse wandelroute met QR-codes
Langs de molens en het water is een mooie wandelroute uitgezet door het Hollandse polderlandschap. Iedere molen is geteisterd door brand en kent een eigen verhaal. Vandaar dat bij elke molen een informatiebord is geplaatst. Niet alle informatie paste op het bord. Om die reden is op ieder bord een unieke QR-code is afgebeeld. Deze code kan met een smartphone gescand worden waarna meer info te bekijken is op de website. Vandaar dat de site www.molenviergangaarlanderveen.nl  geoptimaliseerd is voor smartphones met een niet al te snelle internetverbinding. Hierdoor kan de bezoeker in de polder de informatie gebruiksvriendelijk en snel lezen.


Informatiebord met QR-code bij de Putmolen (molen nr. 4)
Scan de QR-code met een app en bekijk de site via een smartphone:


Molens in de vreugd
Ter promotie werden boekje, video, borden en website gepresenteerd in een feesttent bij de Putmolen in Aarlanderveen op vrijdag 10 mei. Bert Splinter, voorzitter van de Stichting Molenviergang Aarlanderveen, verwelkomde alle genodigden waarna Gerard Doornbos van Hoogheemraadschap Rijnland en Bas Eenhoorn, burgemeester van Alphen a/d Rijn, het woord voerden. De sprekers onderstreepten het belang van de instandhouding van de unieke molenviergang. Vervolgens werd de prachtige video vertoond waarna buiten het bord naast de Putmolen werd onthuld. Ter ere van de gelegenheid waren de ’molens in de vreugd’ gezet en prijkte de Hollandse vlag fier in de wiekens. Na afloop ontvingen de genodigden het boekje “Water Wind & Wiekens” met bijbehorende DVD. Boekje en DVD zijn verkrijgbaar via de website: www.molenviergangaarlanderveen.nlKaart drooggemaakte polder met molens en wandelroute