Menu uitklappen

Plassentocht komt beslagen ten ijs

’Gaat ie wel of niet door?’ Het antwoord op deze hamvraag is als eerste te vinden op http://www.plassentocht-nieuwkoop-noorden.nl. Naast dit antwoord is ook informatie beschikbaar omtrent parkeerplaatsen, startpunten, schaatsroutes, tarieven en zelfs de locaties van koek-en-zopie. Initiatiefnemers achter de site zijn de ijsverenigingen IJsvermaak Noorden, de Koninklijke Landijsbaan Nieuwkoop en IJsvermaak Zuideinde.  Deze verenigingen vormen samen de organisatie van het grootste evenement in de Gemeente Nieuwkoop waarbij de gelegenheid wordt geboden om 10, 30, 60, 90 of 120 kilometer te schaatsen.
Vindbaarheid verhoogt veiligheid
Inmiddels heeft de organisatie veel ervaring opgebouwd. Het draaiboek bevat een uitgewerkt protocol aangaande veiligheid, verkeer en alles wat samenhangt met deze prachtige schaatstoertocht. De richtlijnen die zijn opgesteld over deze punten worden uitgevoerd in samenwerking met de brandweer, politie en hulpdiensten van de regio Nieuwkoop, Noorden. “Als de plassentocht doorgaat dan komen er in één weekend zo’n  60000 mensen op het evenement af. Goede informatie via Internet komt ten goede aan de veiligheid en bereikbaarheid. Het vermindert de verkeerschaos in en rond de dorpen omdat duidelijk is waar geparkeerd en gestart kan worden. Bovendien scheelt het de organisatie tijd omdat minder mensen bellen om informatie in winnen”, vertelt Ron Sanders, voorzitter van Plassentocht Nieuwkoop Noorden. Om ervoor te zorgen dat iedereen de site goed kan vinden is extra aandacht geschonken aan Google optimalisatie door Refresh Media, tevens bouwer van de site.  “De site heeft een score van 85% voor techniek en 89% voor SEO (Search Engine Optimized) wat betekent dat de website van de Plassentocht erg goed gevonden kan worden. Dit kan door optimalisatie van structuur, pagina’s en inhoud gecombineerd met strikte HTML en CSS code (het document voor de opmaak van de website)“, meldt Ron Cooper van Refresh Media. Samen met het Refresh Media team is een goede vindbare website opgeleverd die voldoet aan de maatstaven van nu.

IJs en weder dienende gaat de Plassentocht er komen. Dankzij de vernieuwde website is de organisatie van één van de mooiste schaatstoertochten van Nederland weer een stukje professioneler geworden. Al met al een mooi staaltje promotie voor de Gemeente Nieuwkoop.