Menu uitklappen

Nieuwsregio.nl: Opfrisser & Social Media

Refresh Media heeft Nieuwsregio.nl vernieuwd. Nieuwsregio is het digitale lokale sufferdje. Daarbij werd niet alleen de vormgeving onder handen genomen. Ook de 'achterkant', ofwel het Content Management Systeem, van Nieuwsregio werd voorzien van een aantal noodzakelijke veranderingen.

Ten eerste is het makkelijker geworden voor de beheerders om het aangeleverde nieuws in te voeren. 'Overbodige handelingen zijn weggenomen', vertelt Pieter Boekel van Refresh Media, 'en sommige invoer van nieuws hebben we geautomatiseerd'.

Social Media
Daarnaast heeft de integratie met Social Media een flinke up-date gekregen waardoor het voor iedereen mogelijk is nieuws van Nieuwsregio te delen met familie, vrienden en buren. Via Social Media werd de nieuwe site geïntroduceerd en kende gelijk een aantal nieuwe 'vind ik leuks'. Nieuwstitels worden automatisch op Twitter geplaatst en er is een Facebook pagina aangemaakt.

Digitale nieuwsbrief
Twee maal per week wordt de digitale nieuwsbrief automatisch verstuurd. In de nieuwsbrief staat het laatste nieuws van Nieuwsregio.nl en de laatste advertenties van Viaregio.nl. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan rechtsboven op deze website.
Via de nieuwsbrief wordt men automatisch via e-mail op de hoogte gesteld van het laatste nieuws en advertenties. Als je meer wilt weten klik je op de advertentie of de nieuwstitel. "Naast Twitterberichten, de Nieuwsregio-App en de nieuwe vormgeving is de nieuwsbrief een van de vernieuwingen die wij hebben doorgevoerd. De digitale nieuwsbrief wordt 2x per week automatisch verstuurd via MailEngine, de applicatie van Refresh Media om nieuwsbrieven te versturen", vertelt Ron Cooper van Refresh Media.