Menu uitklappen

Nieuw rapportsysteem OBS de Zilveren Maan krijgt een goed!

OBS de Zilveren Maan in Nieuwkoop is onlangs overgegaan op Divari; een digitaal rapportensysteem ontwikkeld door Refresh Media dat inmiddels door meer dan 30 basisscholen in Nederland wordt gebruikt.

Leerkracht Monique Verschut van OBS de Zilveren Maan vertelt: “Het vorige systeem, waarmee de rapporten gemaakt werden, was niet gebruiksvriendelijk; er zaten veel te veel haken en ogen aan. Daarom zijn wij overgestapt op Divari. Deze overstap ging heel soepel, na anderhalf uur uitleg konden wij al zelfstandig aan het werk en hebben wij de eerste rapporten gemaakt”.

Divari.nl


Online rapporten aanmaken en printen

Divari is een webapplicatie voor basisscholen. Met Divari kunnen leerkrachten online rapporten aanmaken, invullen, bekijken, uitprinten en archiveren. Het digitale rapportsysteem bespaart tijd en kosten. Een Divari rapport invullen werkt beduidend prettiger en sneller dan het invullen van een traditioneel schoolrapport.

Webapplicatie

De leerkrachten van OBS de Zilveren Maan ervaren nu de voordelen van dit systeem: “Gegevens zijn gemakkelijk in te voeren en er kunnen meerdere rapporten tegelijk geprint worden. De beoordelingen kunnen per vakgebied worden ingevoerd. Ook thuis kun je aan de rapporten werken, dat is wel zo handig. Rapporten maken met Divari is tijdbesparend. Mochten er toch problemen of vragen zijn, dan heb je snel een antwoord. Om deze redenen heb ik het inmiddels ook aan andere scholen aangeraden”, aldus Monique Verschut.

De kinderen zijn nog net zo trots op het rapport als altijd. De lay-out is niet veel veranderd ten opzichte van het oude rapport. Het gebruiksgemak en de tijdwinst, die zijn vele malen belangrijker. Een dikke voldoende voor het rapportsysteem van Davari!

Meer informatie over Divari: www.divari.nl

Divari.nl