Menu uitklappen

Let op: Google past mobiel zoekalgoritme fors aan

Google gaat sites die alleen geschikt zijn voor desktop computers verbannen uit de mobiele zoekresultaten. Alleen websites met  ook een mobielvriendelijke versie worden getoond in de top 10 van de zoekresultaten.

De verandering in het zoekalgoritme werd eerder al aangekondigd en is vanaf dinsdag 21 april 2015 wereldwijd uitgerold. Uiteindelijk zal het dan nog een aantal dagen duren voordat deze verandering merkbaar wordt op smartphones. Naar verwachting zal deze wijziging een grote impact hebben op de zoekresultaten op smartphones en op het verkeer naar websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel. De zoekresultaten op pc's en tablets blijven onveranderd. Deze wijziging heeft bovendien alleen impact op de tien getoonde linkjes in de mobiele zoekresultaten. Lokale resultaten, video's en nieuws kunnen nog steeds doorverwijzen naar desktopsites.

Doe de mobielvriendelijke test!

Er is een pagina in het leven geroepen om te controleren of websites voldoen aan de eisen van Google.

Is jouw website mobielvriendelijk?
Doe de Google test »

 

 


Zoekmachine optimalisatie (SEO)  

Met een mobielvriendelijke website heb je dus een streepje voor via de zoekresultaten op een smartphone. Helemaal goed gevonden word je pas na trefwoordoptimalisatie, ofwel SEO. Zoekmachineoptimalisatie kun je zelf doen door een SEO cursus te volgen bij Refresh Media. Het is ook mogelijk om dit werk uit te laten voeren door Refresh Media. Heb je vragen? Of is jouw website nog niet geschikt voor mobiel en zoek je een partij die dit voor jou kan realiseren?

Aanmelden SEO cursus »

Neem contact met ons op »

 

  


Wat is mobielvriendelijk of responsive?

Die term hoor je steeds vaker in combinatie met websites. Wat heb je er aan en hoe weet je of jouw website responsive is? ’Responsive’ betekent in Jip-en-Janneketaal, dat de weergave van een website anders getoond wordt wanneer het scherm van grootte verandert. Sommige sites zien er op een smartphone precies zo uit als op een groot scherm van een computer.

Meer over responsive » responsive