Menu uitklappen

Interview Rijnstreek Business: ‘Refreshen’ als continu proces
Refresh Media is genomineerd voor de verkiezing "De Sterkste Schakel 2016" in de categorie ICT / Communicatie. Deze Sterkste Schakel Trofee is dé Rijnlandse ondernemingsprijs. Eenmaal per jaar wordt deze prestigieuze prijs uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming van de regio Rijnland. De verkiezing geeft de ondernemingen die service en klantgerichtheid haast tot kunst verheven hebben de aandacht die zij verdienen. Hieronder het interview dat gepubliceerd wordt in het volgende nummer van Rijnstreek Business.

Refresh Media in Nieuwkoop

‘Refreshen’ als continu proces


Sinds 2003 ontwikkelt Refresh Media websites, webshops, maatwerk applicaties en online marketingcampagnes. Het bedrijf onderscheidt zich doordat zij alles zelf bouwen waardoor er sneller kan worden geschakeld. Een interview met de beide eigenaren, Pieter Boekel en Ron Cooper.  

“Werkt dat zo simpel? Veel handiger dan wat ik nu heb!” Dat is een veelgehoorde reactie van klanten. Wanneer creatief directeur Pieter Boekel en technisch directeur Ron Cooper dit horen is hun missie geslaagd. “Onze filosofie is dat klanten alles zelf kunnen doen. Omdat wij bestaande oplossingen om, bijvoorbeeld, een website te onderhouden niet gebruiksvriendelijk vonden, hebben wij zelf een contentmanagementsysteem gebouwd dat intuïtief werkt.” Conform deze visie heeft Refresh Media ook software ontwikkeld om nieuwsbrieven te versturen, online enquêtes te maken, een beeldbank te beheren en tv-uitzendingen te maken; een compleet pakket voor online marketingactiviteiten.

Koppelingen met bedrijfsprocessen
Doordat het internetbureau alles zelf bouwt, zijn er korte lijnen en biedt het flexibiliteit en snelheid als klanten iets gewijzigd willen hebben. “Bedrijfsprocessen worden steeds vaker gekoppeld aan websites waardoor deze steeds belangrijker worden. Denk aan applicaties voor reserveringen of om offertes te maken. Omdat wij de motoren waar de applicaties op draaien, zelf hebben ontwikkeld, kunnen wij beter ‘onder de motorkap’ sleutelen dan andere internetbedrijven.”


Gebruiksgemak en tijdsbesparing
In de toekomst wordt, naast gebruiksgemak, tijdsbesparing belangrijker. Daarom is Refresh Media één platform aan het realiseren waarop je slechts één keer inlogt en vervolgens diverse berichten kunt aanmaken en verspreiden. ” Je moet in zo min mogelijk tijd een bericht kunnen publiceren op websites, Facebook, tv-schermen en versturen aan externe media zoals bijvoorbeeld krantenredacties. Doordat wij alle producten zelf hebben ontwikkeld, kunnen deze eenvoudig met elkaar gekoppeld worden. Dat is wel zo efficiënt.


Continu proces
Indien gewenst blijft Refresh Media ook na oplevering van bijvoorbeeld een website betrokken. “Een website of webshop ‘refreshen’ is namelijk een continu proces. Dat geldt voor zowel inhoudelijke als voor achterliggende technieken en mogelijkheden. Dankzij periodieke verbetervoorstellen, die samen met de klant worden opgesteld, voorkom je dat een website na 3 à 4 jaar verouderd is en helemaal op de schop moet.” Zo’n verbetervoorstel bestaat vaak uit een mix van online marketingwerkzaamheden zoals het optimaliseren van de vindbaarheid, bezoekersinformatie, nieuwsberichten plaatsen, nieuwsbrieven versturen of lay-outaanpassingen aan de website.

Fullservice internetadviesbureau
Refresh Media heeft ongeveer 400 klanten. “Zowel MKB-klanten in Nieuwkoop en omgeving als grotere klanten buiten de regio zoals pensioenorganisatie PGGM en gemeente Rotterdam.’’ De afgelopen twaalf jaar is het zeven medewerkers tellende bedrijf gegroeid van websitebouwer tot fullservice internetadviesbureau. Plannen voor de toekomst zijn er genoeg. Op dit moment oriënteert het bedrijf zich op de koop van een pand. Waar en wanneer dit gebeurt, is nog onbekend, maar binnen een jaar hopen Ron en Pieter hierover meer bekend te maken. “Momenteel kijken wij vooral uit naar toekomstige samenwerkingen en de realisatie van nieuwe producten waarmee bedrijven zelf de regie hebben over hun online succes.”Meer achtergrondinfo over De Sterkste Schakel is te vinden via: www.sterkste-schakel.nl