Menu uitklappen

Veiliger, meer conversie en beter vindbaar met SSL

Eigenaren van sites met inlog opties en contactformulieren zijn verplicht om veilig om te gaan met persoonsgegevens. Indien je geen SSL-certificaat hebt sta je juridisch niet sterk. Een SSL-certificaat is een aanrader en biedt ook andere voordelen.

SSL-certificaat

Website bezoekers, de overheid en ook Google streven naar een zo veilig mogelijk internet. SSL-certificaten vervullen hierin een belangrijke rol.  Met een SSL-certificaat maak je van een HTTP verbinding een HTTPS verbinding. Dit certificaat versleutelt de verbinding tussen de website en de bezoeker. Hierdoor kunnen buitenstaanders de verstuurde gegevens niet onderscheppen. Ook kunnen gegevens niet beschadigd of gewijzigd worden, zonder dat dit wordt opgemerkt. Een website met een SSL-certificaat is te herkennen aan het hangslot-icoon in de adresbalk van een browser.

Verplicht

De Wet bescherming persoonsgegevens verplicht om persoonsgegevens op een veilige manier te verzenden, ontvangen en op te slaan. Webshops en websites met inlog opties en contactformulieren zijn verplicht om veilig om te gaan met persoonsgegevens. Wettelijk wordt geen oplossing voorgeschreven maar eigenaren van websites en webshops die geen SSL-certificaat hebben staan juridisch niet sterk. Een SSL-certificaat is niet verplicht maar wel een aanrader.

Hogere conversieratio met een SSL-certificaat

Een SSL-certificaat verhoogt de conversieratio, zo blijkt uit onderzoek van Comodo. De conversieratio in dat onderzoek steeg met 11% en de gemiddelde orderwaarde steeg met 23% na het installatie van een SSL-certificaat.Betere vindbaarheid met een SSL-certificaat

Een SSL-certificaat draagt bij aan een hogere positie in Google. Beveiliging van websites krijgt voor Google namelijk een steeds hogere prioriteit. Websites met een HTTPS verbinding worden steeds meer beloond met hogere posities in de zoekresultaten.

Ook een SSL-certificaat?

De setup voor het beveiligen van een bestaande website of webshop met een SSL-certificaat biedt Refresh Media aan vanaf 350 euro. Dit hangt af van de complexiteit. De kosten voor het certificaat bedragen maandelijks € 2 euro. Wil je jouw bezoekers een veiliger gevoel geven, je conversieratio verhogen en beter vindbaar zijn via Google?

Ja, ik wil een SSL-certificaat