Menu uitklappen

Hoe bekijkt Google jouw website?

Zoekrobots van Google bekijken jouw website door een andere bril dan mensen. Ze zien geen plaatjes en hebben geen mening over lay-out of vormgeving. De zogenaamde Googlebots scannen sites inhoudelijk op teksten en hyperlinks. Dit gebeurt dagelijks en bepaalt jouw positie in Google. Iedereen wil natuurlijk bovenaan staan en wil weten hoe de Googlebots websites bekijken. Hieronder volgt een korte impressie en uitleg.

Hoe bekijkt Google jouw website?


Sites bekijken door de bril van een Googlebot?
Een Googlebot ziet alleen teksten en linksDe Googlebot ziet geen plaatjes en geen opmaak. De zoekrobot bekijkt alleen teksten en links. De grote teksten vindt de Googlebot belangrijker dan kleine teksten. Probeer jouw website ook eens te bekijken door de ogen van een Googlebot. Klik hieronder op een link om de browser instellingen te wijzigen en jouw site te scannen als een zoekrobot:
Instructies instellingen Internet Explorer 8.0
Instructies instellingen FireFox 3.6

Instellingen gewijzigd en hoe nu verder?
De situatie is zorgwekkend indien het hoofdmenu of navigatiestructuur niet getoond wordt. Dan is het de hoogste tijd voor een ‘Opfrissertje‘. Neem in dat geval contact op met Refresh Media: 0172 570424. Dat kan uiteraard ook voor andere vragen over Google.

Klik hier en doe de gratis test!