Menu uitklappen

Genomineerd voor de Sterkste Schakel 2016!

Refresh Media is genomineerd voor de verkiezing "De Sterkste Schakel 2016" in de categorie ICT / Communicatie. Deze Sterkste Schakel Trofee is dé Rijnlandse ondernemingsprijs. Eenmaal per jaar wordt deze prestigieuze prijs uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming van de regio Rijnland. De verkiezing geeft de ondernemingen die service en klantgerichtheid haast tot kunst verheven hebben de aandacht die zij verdienen. En dat is niet meer dan terecht. De genomineerde klantgerichte bedrijven leggen een flink traject af: van nominatie tot de Grande Finale.

Goede service
De kwaliteit van service en klantgerichtheid berust op de medewerkers van een organisatie. Zij onderhouden de contacten met de klanten en zijn grotendeels verantwoordelijk voor de uitstraling van de onderneming. Een goede service verlenen vereist niet alleen de juiste beroepshouding, maar ook de juiste vaardigheden. De servicegraad bepaalt niet zelden het lot en de reputatie van een organisatie.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid is het belangrijkste aspect van de beroepshouding. Dit gaat verder dan respect en betrokkenheid; dan is er sprake van klantvriendelijkheid. Bij klantgerichtheid gaat het echter vooral om de ‘drang’ om problemen voor klanten op te sporen en op te lossen. Voor ondernemingen is dit een heuse overlevingsvoorwaarde. Dat maakt De Sterkste Schakel uitdagend, boeiend en waardevol.

Nomineren
Het bijzondere van deze verkiezing is dat bedrijven andere bedrijven nomineren. De uiteindelijke winnaar ontvangt de Sterkste Schakel Trofee. De aanmeldingen worden beoordeeld door juryvoorzitter drs. Jean-Pierre Schreurs van het onafhankelijke onderzoek-en adviesbureau Sondz en getoetst op basis van de criteria vastgelegd in het reglement. Gemiddeld genomen wordt ongeveer 25% van de aangemelde nominaties daadwerkelijk gehonoreerd. Dit zijn vaak rond de 60 bedrijven.

Organisatie
De organisatie van de verkiezing is in handen van De Reus media (uitgever van het regionaal zakenblad Rijnstreek Business) en werkt daarbij samen met onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau Sondz en tal van regionale ondernemersorganisaties zoals de Kamer van Koophandel, VNO/NCW Rijnland, Vereniging van Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA), de Katwijkse Ondernemersvereniging (KOV), de Noordwijkse Ondernemersvereniging (NOV, Vereniging Bedrijfsleven Duin-en Bollenstreek en het Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen.