Menu uitklappen

Plannings-app Cultuurpalet Alphen a/d Rijn

Voor Bibliotheek Rijn en Venen heeft Refresh Media een webapplicatie ontwikkeld. Via deze online applicatie wordt de programmering, planning en organisatie geregeld van educatieve kunstprojecten voor scholen in Alphen aan den Rijn en omstreken.Kunsteducatie voor het basisonderwijs
Sinds 1 augustus 2010 is Kunsteducatie voor het basisonderwijs in de gemeente Alphen aan den Rijn ondergebracht bij de bibliotheek Rijn en Venen. Rond de 8.000 kinderen in Alphen, Aarlanderveen en Zwammerdam nemen jaarlijks deel aan het programma van Cultuurpalet. Al jaren zijn zowel het onderwijs als de gemeente zich bewust van het belang van het in aanraking brengen van jonge kinderen met verschillende disciplines op het gebied van kunst en cultuur.

Plannings-app

Plannings-applicatie
Via de plannings-applicatie kunnen culturele activiteiten aangeboden door het Cultuurpalet Alphen aan den Rijn verdeleeld onder de basisscholen. Het is mogelijk om scholen en evenementen toe te voegen. Schoelen kunnen zich online aanmelden voor een evenement en daarbij een voorkeursdatum opgeven. Alle aanvragen kunnen door de beheerder van de applicatie ingepland worden.Tot voor kort maakte Cultuurpalet deel uit van De Kunstuitleen Rijnstreek e.o.. In goed overleg met de gemeente Alphen aan den Rijn is besloten om deze belangrijke functie onder te brengen bij de bibliotheek. Een logische stap, want de bibliotheek fungeert als breed en professioneel centrum voor informatie en educatie en richt zich tevens op het basisonderwijs, waarmee uitstekende contacten bestaan.